Уряд України оновив умови надання безоплатної стоматологічної допомоги військовослужбовцям, ветеранам та особам з інвалідністю через війну, розширивши спектр послуг, що включають планове зубопротезування. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Отримати безоплатні послуги з планової стоматологічної допомоги можуть учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовці, які поки що не набули статусу учасника бойових дій, але продовжують виконувати бойові завдання», – йдеться в повідомленні.

До безоплатних стоматологічних послуг належать процедури такі як пломбування, видалення та відновлення зубів. Цими послугами можна скористатися один раз на рік, із загальною максимальною вартістю процедур до 24 952 гривень.

Для реалізації програми, Міністерство ветеранів виділило 1 мільярд гривень. Медичні заклади, бажаючі надавати такі послуги, мають укласти угоду з Національною службою здоров'я України. Після цього, ветерани та учасники бойових дій можуть отримати потрібні стоматологічні послуги безкоштовно, при цьому вартість їх виконання буде компенсовано державою через відповідні медичні установи.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську ветерани та військовослужбовці можуть безкоштовно отримати послуги зубопротезування