Заради безпеки жителів Добропільської громади, які обирають відпочинок біля води у період спеки, рятувальники проводять профілактичні рейди на пляжах. Вони прагнуть зменшити ризики потоплення, оскільки через аномальні температури зросла кількість нещасних випадків у воді. Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

За час аномальної спеки стрімко зросла кількість загиблих на воді. Загалом, с початку року на водоймах України загинуло 517 людей, серед яких було 58 дітей. Співробітники покровського районного управління ДСНС кажуть, що обласна статистика підтверджує загальнодержавну.

«Станом на сьогодні, у Донецькій області на місцевих водоймах загинули 11 осіб, з них – 2 дитини», – повідомив Михайло Мальцев, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям покровського РУ ГУ ДСНС України в Донецькій області. 

Аби відпочинок був безпечним, співробітники ДСНС провели з відпочивальниками інформаційно роз'яснювальну роботу та закликали дотримуватися елементарних правил безпеки біля води. 

«Закликаємо не влаштовувати біля води небезпечні ігри, не заходити у воду в стані алкогольно сп'яніння та не запливати глибоко, якщо людина не вміє плавати. Купання дітей має відбуватися виключно під наглядом дорослих», – розповів Михайло Мальцев. 

Одними із головних правил безпеки є купання в облаштованих для цього місцях. Таких місць зараз небагато, тому вони мають великий попит. 

Незабаром синоптики прогнозують поступове зниження температури повітря. Тож головне, щоб в пошуках прохолоди зберегли здоров'я та життя. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">