У ніч 31 серпня ворог майже одночасно обстріляв Покровськ, Мирноград, Білицьке та Добропілля. В останньому у результаті ракетного удару потрощено будівлю Добропільського центру медико-санітарної допомоги та низку навколишніх житлових будинків. На допомогу мирним мешканцям прийшли благодійники «Янголи спасіння», які привезли будматеріали для аварійного ремонту осель.

«Зараз ми надаємо допомогу за підтримки УВКБ ООН. Був запит від Добропільської громади на фонд, ми відразу відреагували та приїхали на допомогу. Роздаємо ОСБ-плити та плівку. Будівельні матеріали отримала постраждала лікарня та школа», – повідомила представниця благодійного фонду пані Дар'я. 

Сім'я пані Ірина на початку серпня перебралась до Добропілля з Новогродівки. В рідному місті їхня оселя двічі за це літо потрапляла під обстріл. Втретє російські ракети наздогнали їх на новому місці. І усі три рази їм на допомогу приходять благодійники, надаючи будівельні матеріали для аварійного ремонту житла. 

«Вилетіли всі вікна. Я вночі була на роботі, а чоловік вдома. Каже, сиділи в підвалі й що вибило вікна. Потім нам прийшло смс-повідомлення: підійдіть й вам нададуть допомогу. Це вже третій раз нам допомагають. Дай Боже, щоб він був останнім», – ділиться пані Ірина.

Зранку на місці прильоту працюють комунальники та городяни – ліквідовують наслідки та забивають вікна. Під час вручення наборів представники фонду цікавляться у постраждалих, чи має змогу людина самостійно забити вікна або їй потрібна допомога. Фонд має групу працівників, які виїжджають на екстрений ремонт житла. 

Цього разу, в Добропіллі обійшлось без постраждалих. Але питання евакуації наразі актуальне для всіх мешканців Донеччини. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news розповідав про наслідки обстрілів Донеччини за минулу добу.