В Очеретиному, розташованому західніше від тимчасово окупованої Авдіївки, тривають інтенсивні бойові дії. Українські захисники активно протистоять ворогу та завдають йому втрат. Попри сильний опір, російські сили продовжують наступ і вже взяли під контроль частину населеного пункту. Таку інформацію надала група DeepState.

Успіх окупантів у селищі аналітики пояснюють тим, що вони скористалися моментом зміни підрозділів Сил оборони. Загарбники, які концентрувалися останнім часом на околицях Очеретиного, змогли розосередитися та тепер ховаються в південній частині і багатоповерховій забудові населеного пункту.

У DeepState також оновили дані щодо лінії зіткнення в районі селища. На карті видно, що деякі райони Очеретиного вже перебувають під окупацією, а майже половина території  в «сірій» зоні.

«Вчора відбувалися доволі дивні події в самому селищі і як результат сьогодні ворог почав мати вже серйозний тактичний успіх. Слідкуємо за подіями», – зауважили аналітики.

Під Очеретиним росіяни використовують нову тактику

У телеграм-каналі 46 окремої аеромобільної бригади зазначили, що для убезпечення просування в селищі, окупанти завдають ударів одночасно на північ та південь від селища.

«Це відносно нова тактика у росіян, яку вони також пробували біля Часів Яру. Вона передбачає одночасний удар за двома напрямками в смузі дії корпусу (армії). На відміну від вагнерівської схеми, з якою ми зіштовхувалися в Соледарі та Бахмуті, - серії ударів по різних дирекціях у короткий проміжок часу (своєрідні «атакуючі гойдалки»)»,  йдеться в повідомленні.

Така тактика нівелює можливості Сил оборони щодо маневру резервами, адже закривати два прориви одразу важко. У той же час вона має «мінуси» й для окупантів, адже проведення ударів на двох оперативних напрямках мають не такий потужний ефект, як при концентрації на одному.

«Так, ця тактика зчитується, але зараз вона дала можливість зайти в Очеретине і просунутися до центру населеного пункту»,  підсумували в бригаді.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав про стратегію ВС рф на Покровському напрямку