Фахівці Бюро технічної інвентаризації Покровська за місяць мають понад 300 звернень. Певні послуги надаються безкоштовно, але більшість – на платній основі. З якими питаннями звертаються люди та які довідки є найбільш затребуваними – цікавились кореспонденти телеканалу «Орбіта». 

«Надаємо копії з архівної справи. Якщо людина загубила документи, то їй потрібно з чогось почати поновлення своїх документів, тому люди звертаються й ми підіймаємо архівні справи та надаємо копії. Підтверджуємо загальну житлову площу, якщо у людини немає змоги оновити технічний паспорт, а будинок був пошкоджений або зруйнований й потрібно нести в реєстр своє право власності», – каже  начальниця КП «Бюро технічної інвентаризації» Олена Коваленко. 

Найбільш затребуваною нині є довідка підтвердження права власності. Терміни її оформлення різняться: від 10 до 30 робочих днів. 

«Людям, в яких право власності оформлене до 2004 року, обов'язково потрібно звернутися до Бюро технічної інвентаризації, отримати довідку про підтвердження права власності. Потім звернутися до державного реєстратора у ЦНАПі будь-якого міста й внести у державний реєстр речових прав на нерухоме майно своє право власності. Ми ведемо запис наперед, тобто людина телефонує, ми її ставимо у чергу, щоб людина розуміла, якого числа потрібно надіслати нам документи», – пояснює начальниця КП «Бюро технічної інвентаризації» Олена Коваленко. 

Фахівці БТІ допомагають визначити, які документи потрібно оформити залежно від потреби. Документи архіву БТІ Покровська вдалось вчасно евакуювати на Дніпропетровщину. 

Бюро технічної інвентаризації Покровська наразі працю тільки в дистанційному режимі. Телефонні дзвінки приймають в основному у вівторок та четвер, з 9:00 до 16:00 години. У ці дні можна записатися на отримання довідки. В понеділок та середу, з 9:00 по 14:00, фахівці спілкуються із тими, в кого пошкоджене чи зруйноване майно. П'ятниця – день, коли фахівці БТІ опрацьовують інформацію. 

Номери телефонів БТІ: 095-194-04-83, 067-428-25-05. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, щоу Покровській громаді продовжує роботу комісія з обстеження пошкодженого житла