У вівторок, 16 липня, близько 16:15 ворог вдарив по західній частині Покровська. Внаслідок обстрілу загинули мирні жителі, пошкоджені житлова багатоповерхівка, приватні домогосподарства та цивільні авто. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

В результаті обстрілу четверо мешканців отримали тілесні ушкодження: двоє чоловіків та двоє жінок, віком від 18 до 58 років, зазнали осколкових поранень. Всім потерпілим надано необхідну медичну допомогу.

За попередніми даними Донецької обласної прокуратури, атаку було здійснено за допомогою трьох авіаційних ракет «УМПБ Д-30 СН», внаслідок чого було пошкоджено житлові будівлі та газопровід у населеному пункті.

Прокуратура вживає всі можливі заходи для документування воєнних злочинів, здійснених збройними силами Російської Федерації. Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв про наслідки авіаудару по Мирнограду.