У Покровську рятують не тільки культурну спадщину, а й все придбане для життя і розвитку. Про це повідомляє ТК "Орбіта" .

Як зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, попри обстріли комунальники підтримують чистоту у місті.

Зокрема, вулиці прибирають робітники дільниці "Чисте місто", жителям громади розвозять питну і технічну воду.

Але частина цінного майна з Покровська вже вивезена з області.

"Ми виконуємо консервування того обладнання, яке вже не задіяне по наданню послуг водопостачання. Води немає і до мирного часу її вже не буде. Також виконуємо планові роботи по обслуговуванню каналізаційних мереж, витоків каналізації немає. Це дуже складно в умовах обмеженого людського ресурсу. Люди звільняються, евакуюються, може це і правильно, але від цього складнощі з обслуговуванням у того, що у нас є ", - говорить Олексій Стебель.

Зазначається, що останніми з міста будуть виїжджати комунальники. Вони наразі підтримують життєдіяльність в громаді, аби люди, які ще не встигли евакуюватися, не жили у купах сміття та каналізаційному бруді.

Вже законсервовано обладнання тепломережі, в громаді було 24 котельні, деякі з них вже повністю зруйновані або частково пошкоджені. З серпня були виконані усі роботи з теплового обладнання до опалювального сезону.

З покровських котелень вже вивезли головні механізми, без яких вони не запрацюють. Але їх оперативно можна повернути при стабілізації фронту. Проте, наразі бракує фахівців. Більшість комунальників евакуюються з родинами. 


В деяких магістральних теплових мережах вже була вода, але обстріли їх пошкодили.

За словами фахівців, якщо централізованої води у місті не буде, то заповнювати мережі буде нічим.

"Альтернативних джерел по воді недостатньо, щоб запустити котельні та ефективно їх використовувати в опалювальний період. Також значний дефіцит кадрів", - говорить Дмитро Гордієнко, директор КП "Покровськтепломережа".

Деталі - в сюжеті ТК "Орбіта".

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що на Закарпаття з Донеччини евакуювалися ще 44 людини