Більшість українців зараз хвилює ймовірність блекаутів і загальна невизначеність щодо того, як забезпечити своє життя взимку. Запорізький волонтер та політолог Роман П’ятигорець поділився думками щодо поточної енергетичної кризи в країні в інтерв’ю для «5 редакції».

За його словами, наразі знищено половину енергетичних станцій країни, і в деяких регіонах вже спостерігається до 19 годин відсутності електропостачання щоденно. П’ятигорець також підкреслив, що недавнє підвищення тарифів на електроенергію не вирішить проблему. 

«На прикладі Запоріжжя можу сказати наступне. Краще б у чотирьох районах розставили сучасні газотурбіні станції, які можуть забезпечувати цілі райони електроенергією. І це можна встановити не десяток років, а за кілька місяців»,  – зазначив Роман П’ятигорець.

Він порадив маленьким громадам звертатися за допомогою до міжнародних партнерів для підтримки в розвитку енергетичної інфраструктури й наголосив на важливості розв'язання цієї проблеми до настання холодів.

«Закликаю всіх економити електроенергію. І обов’язково донатити на ЗСУ, повинна бути повна синергія між народом та армією, адже вони єдині, хто може зупинити ворога», – наголосив запорізький політолог.

Детальніше – у відео.

Раніше Pokrovsk24.news відповідав на ТОП-5 запитань про новий тариф на електроенергію