Незалежно від того, планова операція чи ургентна, анестезіологічне забезпечення є безоплатним,  якщо пацієнт обслуговуєтесь у лікарні, яка має договір з НСЗУ. Про це повідомляють в Міністерстві охорони здоров'я.

Знайти лікарню, яка надає потрібні послуги в рамках програми медичних гарантій можна на сайті Національної служби здоров'я України - (https://cutt.ly/xw4OqGZ3).

У фільтрах оберіть потрібний регіон та групу послуг за назвою пакету.

Також можна зателефонувати до контакт-центру МОЗ за номером 16-77. Оператор підкаже найближчий медзаклад із даним договором.

"За умовами укладеного договору лікарня має забезпечити пацієнта тими лікарськими засобами (зокрема і засобами анестезії), які визначені Національним переліком основних лікарських засобів. А також тими, постачання яких відбувається за державні кошти: шляхом централізованих закупівель МОЗ чи коштом інших програм центрального та місцевого бюджетів", - йдеться в повідомленні. 

В Міністерстві охорони здоров'я нагадують, що безкоштовне анестезіологічне забезпечення під час діагностичних, лікувально-діагностичних та хірургічних втручань передбачено пакетом Програми медичних гарантій “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня”.

Своєчасне знеболення, анестезіологічне забезпечення та моніторинг, за необхідності – процедурна седація, на всіх етапах діагностики та лікування передбачено пакетом “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах”.