Поліція зафіксувала 2 588 ударів по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Вибухи пролунали в 13 населених пунктах: містах Гірник, Костянтинівка, Курахове, Мирноград, Новогродівка, Селидове, Сіверськ, Українськ, Часів Яр, селищах Велика Новосілка, Петрівка, селах Веселий Гай, Зоря. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

Руйнувань зазнали 55 цивільних об’єктів - 30 житлових будинків, адмінбудівлі, підприємство, заклади освіти, торгові павільйони, автомобілі, комунікації.

Російські війська атакували Костянтинівку з артилерії, внаслідок чого загинув один мирний житель і пошкоджено три багатоквартирних та три приватні будинки, два освітні заклади, адміністративну будівлю, підприємство та автомобілі.

Також в Українську загинула одна цивільна особа, пошкоджено два багатоквартирних будинки. Одну людину вбито в Сіверську та одну – в Петрівці.

В Селидовому дроновий удар поранив одну людину та пошкодив 10 торгових павільйонів на місцевому ринку.

Поранення також отримали люди в Новогродівці та Часовому Яру.

У Великій Новосілці внаслідок дронової атаки пошкоджено 14 приватних осель. У Мирнограді з мінометів ворог пошкодив багатоквартирний і два приватних будинки.

Поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України, яка стосується порушення законів та звичаїв війни. За допомогою поліції було евакуйовано ще 3 174 особи, з них 242 діти.

З початку обов’язкової евакуації евакуйовано 223 934 особи, серед яких 25 952 діти та 7 765 особи з інвалідністю.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що через наближення лінії фронту було закрито на в'їзд два мікрорайони Мирнограда