Протягом минулої доби, 29 липня, війська рф завдали 2785 ударів по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Від ворожих атак постраждали 7 населених пунктів: міста Лиман, Новогродівка, Сіверськ, Торецьк, селище Гродівка, села Ріг, Предтечине. Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Донецькій області.

Пошкоджено 34 цивільних об’єкти – 25 житлових будинків, адмінбудівлі, транспорт.

У Торецьку троє мирних жителів загинули та ще троє отримали поранення через авіаційні та артилерійські обстріли. Пошкоджено багатоквартирний будинок і чотири приватні будинки.

У Гродівці загинула одна особа, три приватні оселі зазнали руйнувань.

Внаслідок скинутої на село Ріг авіабомби «ФАБ-250» з модулем УМПК постраждала одна цивільна особа, пошкоджено 12 приватних будинків. Також поранена одна особа в Сіверську.

По Лиману ворог випустив чотири бомби «УМПБ Д-30СН», в результаті чого було пошкоджено три багатоквартирних будинки, дві адмінбудівлі та трактор. Мешканці не постраждали.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні справи за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Окрім цього, за допомогою поліції евакуйовано ще 306 людей, з них 35 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 180 662 особи, серед них 21 350 – діти, 7 154 - люди з інвалідністю.