ОСББ можуть отримати компенсацію до 1 млн гривень за встановлення сонячних електростанцій та до 2 млн гривень за встановлення теплових насосів для опалення. Цю інформацію прем'єр-міністр України Денис Шмигаль озвучив у телемарафоні «Єдині новини».

«У країні майже 40 тисяч ОСББ. Для них діє спеціальна програма ГрінДІМ, яку запустив Фонд енергоефективності. Вже отримали першу заявку з міста Дрогобич, Львівської області», – зазначив прем'єр міністр Денис Шмигаль.

Повідомляється, що ОСББ встановлює сонячну електростанцію потужністю 36 кВт. Фонд енергоефективності безповоротно відшкодує 70% витрат.

«Закликаю всі ОСББ, усіх громадян, які живуть у багатоквартирних будинках, підштовхувати свої ОСББ користуватися цією програмою, аби стати більш енергонезалежними», – наголосив Шмигаль.

Очільник Уряду також звернувся до місцевої влади. На центральному рівні є політичні домовленості про підтримку громад. Станом на сьогодні домовилися з партнерами про поставку 150 газопоршневих, газотурбінних, когенераційних установок. За словами Дениса Шмигаля, цього може бути набагато більше.

«Місцева влада має активніше включатися, готувати проєкти. Партнери готові швидко реагувати, швидко доставляти й допомагати зі встановленням», – зазначив урядовець.

Друге, що мають зробити ОСББ і місцева влада, на думку прем'єра  це дотягувачі ліфтів, щоб люди не застрягали. І помпи для забезпечення тиску води й опалення. Щоб у багатоквартирних будинках не було такої проблематики під час планових та аварійних відключень протягом опалювального сезону.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що багатодітні родини можуть отримати пзнижки на електроенергію.