Управління земельних ресурсів та агропромислового розвитку Покровської міської військової адміністрації провело робочу нараду на тему виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь. На нараді обговорено порядок використання коштів, які передбачені у державному бюджеті для підтримки сільськогосподарських товаровиробників. Також було розроблено алгоритм, який дозволить донести відповідну інформацію до сільськогосподарських товаровиробників громади.

Про це повідомили у Покровській МВА.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2024 року № 938, яка передбачає зміни до Порядку використання коштів, сільськогосподарські товаровиробники мають змогу отримати державну підтримку з розрахунку на кожен гектар оброблюваних угідь. 

Субсидії передбачені для угідь, на яких вирощувані сільськогосподарські культури під урожай поточного року. Зокрема, у територіях можливих бойових дій субсидія становить 1000 гривень на гектар, а на територіях активних бойових дій та тих, де функціонують державні електронні інформаційні ресурси – 2000 гривень на гектар.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий кабінет до Державного аграрного реєстру у 2024 році з 10 вересня по 25 вересня.

До заявки додаються: - для юридичних осіб – звіт про посівні площі сільгоспкультур під урожай поточного року (за формою № 4-сг (річна), для фізичних осіб-підприємців – довідка про підсумки сівби під урожай поточного року за підписом фізичної особи-підприємця; - довідка з ДПС про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи контролю, на дату її оформлення.

Більш детально ознайомитися з  Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, можна за посиланням.

У разі виникнення питань пов’язаних з поданням заявки, за консультацією можна звертатись до Управління земельних ресурсів та агропромислового розвитку за телефоном: 066-973-47-11.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що покровчани можуть скористатися безкоштовними послугами перевізників