Українські пенсіонери можуть отримати додаткові виплати до пенсій від Всесвітньої продовольчої програми ООН до кінця 2024 року. Максимальний розмір таких доплат складає 889 гривень. Про це інформує Міністерство соціальної політики України.

Чиновники зазначають, що доплати до пенсій від Всесвітньої продовольчої програми ООН мають право отримувати пенсіонери, які проживають на територіях активних бойових дій або у зонах потенційного конфлікту. На сьогодні це стосується наступних областей України:

- Донецька;

- Луганська;

- Миколаївська;

- Сумська;

- Харківська;

- Херсонська;

- Чернігівська;

-Дніпропетровська;

- Запорізька.

Важливо відзначити, що перелік регіонів може оновлюватися залежно від ситуації на фронті. Щоб мати право на доплату, пенсіонери мають отримувати менше ніж 3 250 грн пенсії на місяць. Також вони не повинні отримувати додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги для внутрішньо переміщених осіб після 1 березня 2023 року.

Міністерство соціальної політики зазначає, що пенсіонерам не потрібно подавати додаткових заявок для отримання екстреної фінансової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Виплати будуть здійснюватися автоматично, використовуючи існуючі списки пенсіонерів, які вже зареєстровані в соціальних органах відповідних регіонів.

Методи виплати включають:

- Перерахування коштів на банківську карту;

- Виплата через відділення "Укрпошти".

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що норвезька рада у справах біженців (NRC) в Україні відкрила прийом заявок на отримання багатоцільової грошової допомоги