БФ «Право на захист» компенсує орендну плату за житло внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомили в Покровській МВА.

Зазначається, що доступне житло для переселенців сьогодні знайти важко, тож деякі ВПО, які знайшли прихисток в Дніпропетровській та Вінницькій областях, можуть скористатися програмою, в рамках якої буде надаватись грошова допомога на оренду житла.

Взяти участь у програмі матимуть змогу:

- новоприбулі (йдеться про тих, хто прибув менше ніж рік тому) ВПО;

- ВПО, що проживають в місцях тимчасового проживання: санаторіях, таборах, дитячих садках, гуртожитках, модульних містечках тощо;

- ВПО, які проживають у приватному житлі і знаходяться під загрозою виселення.

Усі претенденти на участь у проєкті також повинні підпадати щонайменше під один із критеріїв вразливості.

Кому надається перевага?

Перевага буде надаватись домогосподарствам, які протягом піврічної участі в програмі зможуть підвищити свою життєву стійкість та забезпечити власну фінансову стабільність. Наприклад, знайти кращу роботу або розпочати власний бізнес та/або отримати відповідну освіту для цього. Важливо, щоб до кінця дії проєкту родина змогла платити за орендну плату без потреби в отриманні грошової допомоги.

Хто може отримати допомогу?

У програмі можуть брати участь родини, які мають кошти, щоб самостійно сплатити перші два місяці оренди та, за потреби, послуги рієлтора. У різних містах ціна на послуги рієлтора варіюється від 50% до 100% місячної вартості житла. Згідно з умовами програми ви зможете протягом 6 місяців отримувати грошову допомогу на оренду житла.

Куди можна витрачати отриману допомогу?

Витрачатися допомога має виключно на оренду, що потрібно буде підтвердити документами. Протягом участі в програмі здійснюватимуться візити до орендованого житла.

За позитивного рішення вас запросять на співбесіду, під час якої вам потрібно буде підтвердити надані відповіді та продемонструвати відповідні документи.

Подати заявку на участь у програмі можна за посиланням.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що УВКБ ООН виплачує екстрену фінансову допомогу постраждалим від війни.