44 учні з Покровської громади вирушили сьогодні на відпочинок до санаторію в місті Косино, Закарпатської області. Це стало можливим завдяки підтримці Донецької обласної військової адміністрації, зокрема Вадима Філашкіна, Покровської МВА, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, Мінреінтеграції, зокрема Віцепрем`єр-міністра Ірини Верещук, благодійних фондів «Співдружність України» та  «LUkraine».

Як зазначили у Покровській міській військовій адміністрації, у дорозі дітей супроводжують медичні працівники, дорослі та педагоги з освітніх закладів. 

Діти з Покровської громади проведуть місяць у гірському таборі Косино, де їх очікують навчання, екскурсії та робота над ментальним здоров'ям. За словами заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової, під час таких поїздок школярі не лише евакуюються до безпечних територій, але й покращують своє ментальне здоров'я.

«Сьогодні ми відправили чергову групу дітей до Закарпаття. Наші покровські діти проведуть місяць в Косино, де на них чекає п'ятиразове харчування, ігри та всебічні розваги. З дітьми їдуть наші фахівці з відділу освіти – педагоги та організатори, які займатимуться дозвіллям дітей та організацією екскурсій. Учні, які вже відвідували Закарпаття за цим проєктом, поверталися задоволеними й висловлювали бажання поїхати знову. Евакуація триває, бо дітям небезпечно залишатися в місті, а це чудова нагода відпочити від постійних повітряних тривог та оздоровитись», – зазначила Маргарита Ідрісова.

Відпочинок у таборі в Косино пропонувався всім охочим учням Покровської громади. Під час поїздки діти матимуть можливість завершити навчальний рік, насолоджуватися природою та займатися активним відпочинком.