Програма надання фінансової допомоги на оренду житла в Україні тепер доступна для дитячих будинків сімейного типу, батьки-вихователі яких є внутрішньо переміщеними особами. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Допомога надається благодійною організацією «СОС Дитячі Містечка».

Умови отримання грошової допомоги для оренди житла такі:

- Заявки можуть подавати дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), де батьки-вихователі є внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Першочергово допомога надається тим ДБСТ, які перемістились з тимчасово окупованих територій або зон активних бойових дій.

- Один заявник, що виступає законним представником дітей та діє від імені сім'ї, може отримати цю допомогу лише один раз на визначений термін у рамках програми або організації.

- ДБСТ повинен розташовуватися на контрольованій Україною території, що не охоплює зони активних бойових дій або можливих бойових дій. Наразі до таких зон належать Донецька, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, та Херсонська області.

«Для участі у програмі заявникам необхідно звернутися до уповноважених органів і служб у справах дітей за місцем свого перебування. Вони, своєю чергою, направлять офіційний лист-звернення щодо надання такої допомоги для дітей, які перебувають у ДБСТ, з урахуванням зазначених вище критеріїв», – додали у Мінреінтеграції. 

Лист потрібно направити на електронну адресу організації: [email protected]

Допомога виплачуватиметься до грудня 2024 року.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Уряд розширив коло дітей, які мають право на безоплатне оздоровлення.