Особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю мають змогу отримати додаткову фінансову підтримку від Програми продовольчої допомоги ООН. Деталі повідомили в пресслужбі Київської обласної військової адміністрації.

З лютого 2024 року запрацювала програма додаткової фінансової підтримки для соціально вразливих груп. Вона передбачає надання допомоги особам з інвалідністю, набутою в дитячому віці, та дітям з інвалідністю, які:

- отримують соціальну допомогу в розмірі менше ніж 3250 грн на місяць;

- живуть в Україні, крім тимчасово окупованих територій;

- не отримують допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб (окрім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій згідно з наказом №309 Міністерства реінтеграції) та не отримують допомоги від інших міжнародних організацій.

Розмір грошової виплати дорівнює різниці між наявною соціальною підтримкою особи та встановленою сумою в 3 250 грн. Так, наприклад, якщо особа отримує соціальну допомогу у розмірі 2 500 грн, має право на додаткове нарахування 750 грн.

«Реєстрація на отримання цієї допомоги не потрібна. Особи, які відповідають критеріям програми, обираються з бази даних одержувачів державної соціальної допомоги», – додають в пресслужбі. 

Виплату нараховують залежно від того, як людина отримує державну соцдопомогу: через банк чи Укрпошту.

За інформацією від Київської ОДА, у регіоні понад 17,1 тисячі осіб отримають додаткову допомогу. Першочергово кошти були нараховані тим, хто отримує підтримку через банки, а виплати для клієнтів Укрпошти розпочнуться незабаром.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Кабмін продовжив виплати для деяких категорій ВПО ще на 6 місяців