Протягом минулої доби Донецька область зазнала 2226 обстрілів з боку ворога. Окупанти використовували літаки, артилерію та реактивні системи залпового вогню. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

У восьми населених пунктах регіону, включно з містами Костянтинівка та Красногорівка, а також селищами Гостре та Нью-Йорк, зафіксовано влучання.

Пошкодження отримали 45 цивільних об'єктів, серед яких 24 житлові будинки, поштове відділення, магазини, об'єкти критичної інфраструктури та автотранспорт.


Артилерійські обстріли Красногорівки призвели до смерті однієї людини і поранення іншої, а також до руйнування двох приватних осель.

Селище Нью-Йорк зазнало атак з «Ураганів». Один мешканець загинув, двоє отримали поранення. Було пошкоджено три приватні будинки.

В Багатирі дві авіабомби «КАБ-250» ворога завдали пошкоджень двом будинкам, магазину, пошті та адмінбудівлі.

Ринок у Костянтинівці потрапив під удар з РСЗВ «Смерч». П'ятеро мирних жителів отримали поранення, було знищено 10 будинків, магазин, п'ять цивільних автомобілів, шість прибудинкових газопроводів та електромережі.


За даними поліції та СБУ, за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни) відкрито кримінальні провадження.

За допомогою поліції було евакуйовано ще 154 особи, з яких 23 – діти. Від початку обов'язкової евакуації врятовано 156 162 особи, у тому числі 18 391 дитина та 6 438 осіб з інвалідністю.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що спецпідрозділ «Білий янгол» евакуював 7 людей з Красногорівки