Часто користувачі мобільних банківських додатків, сплачуючи комунальні послуги, стикаються з неспівпадінням введених ними показань газового лічильника з тими, що відображаються у квитанціях, що призводить до виникнення боргу на особовому рахунку. У «Донецькоблгазі» роз'яснили причини таких розбіжностей і надає поради щодо виправлення ситуації.

Сума, яку потрібно сплатити за спожитий газ, розраховується на основі показань, які передає Оператор ГРМ (облгаз). Важливо зазначити, що мобільні банкінгові сервіси такі як Приват24 чи Ощад24 не є засобами для передачі показань газових лічильників. Коли ви сплачуєте через ці сервіси, ви лише вносите показання для розрахунку оплати, але вони не передаються облгазу чи вашому газопостачальнику.

Для того, аби ваші показання лічильника були коректно зафіксовані та ваші платежі відповідали реальному споживанню, важливо передавати ці дані з 1 по 5 число кожного місяця безпосередньо Оператору ГРМ або вашій газопостачальній компанії.

Клієнти «Донецькоблгазу» можуть передати показання лічильників наступними шляхами:

  • Телефонуючи до контакт-центру за номером 0-800-100-104.
  • За допомогою дзвінка до абонентського відділу або через Viber за посиланням: Viber.
  • Заповнюючи форму на офіційному сайті: Сайт Донецькоблгазу.
  • Через сервіс AbonentInfo: AbonentInfo.

Щоб перевірити останні зафіксовані «Донецькоблгазом» показання вашого лічильника або стан особового рахунку, ви також можете звернутися до контакт-центру.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав де в Україні не вимикатимуть світло з 9 по 24 липня протягом дня.