Донецький Національний Технічний Університет наразі готується до нової вступної кампанії 2024 року. Яким буде процес вступу в цьому році, дізнавалися журналісти ТК «Орбіта».

Сьогоднішнім випускникам 11-х класів університет пропонує вибір з 22 спеціальностей. Особливі умови передбачені для деяких категорій вступників, включно з особами з інвалідністю, яким надається можливість вступити на основі співбесіди.

«Основною особливістю вступу цього року можливість вступу за співбесідою для учасників бойових дій та осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, територіях активних бойових дій та осіб, які переселилися з неї після 1 січня 2024 року», – пояснює секретарка приймальної комісії ДонНТУ Юлія Новікова.

Перелік територій активних бойових дій в порівнянні з торішнім суттєво розширився. Мінреінтеграції в останнє його обновив 12 квітня. Покровська громада не входить в цей перелік, але перед подачею документів на вступ, варто буде 1 липня уточнити цей статус.

З 1 липня відбувається реєстрація особистих кабінетів. І в цей період, ті, хто мають право на пільги, мають впродовж 3 днів зареєструвати цю пільгу, бо вже з 3 липня починається реєстрація на співбесіду. Якщо ж людина на співбесіду не йде, але має якісь пільги іншого характеру, то часу, щоб зареєструвати цю пільгу є трішки більше – до 19 липня, до подання першої заяви на вступ. Після 19 липня зареєструвати пільги не можна», – підкреслює Юлія Новікова.

Право на пільгу можна зареєструвати онлайн або в будь-якому закладі освіти, навіть, якщо абітурієнт не планує туди вступати. Консультаційний пункт Донецького Національного Технічного Університету не виключення. 

З 19 липня розпочнеться подання заяв, мотиваційних листів та визначення пріоритетності.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».