Діти зі статусом ВПО мають можливість отримати безкоштовний відпочинок та інші пільги, про які можна дізнатись через Дію. Про це  повідомили у Юридичному пораднику ВПО.

серед пільг для дітей ВПО, постраждалих внаслідок війни та збройних конфліктів, є пріоритетне право на зарахування до державних та комунальних освітніх установ та безплатне харчування у будь-якому типі навчального закладу. Важливо, що керівники освітніх установ мають отримати відповідні довідки.

Діти, які потребують особливої соціальної уваги, мають право на безплатний відпочинок у дитячих оздоровчих таборах таких як «Артек», «Молода гвардія» та інші, що розташовані в Карпатах. Батьки можуть дізнатись про це через застосунок Дія або відповідні соціальні служби.

Студенти-ВПО та ті, хто живе в місцях активних бойових дій, можуть отримати соціальні стипендії. Вони повинні навчатися за державним замовленням, бути молодше 23 років та не мати академічних заборгованостей. Ці студенти також мають право на першочергове поселення в гуртожитках, а деякі заклади пропонують додаткові знижки.

Доступ до пільгового кредиту для освіти можна отримати за умови подання письмової заяви приймальній комісії вибраного освітнього закладу.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що ВПО можуть купувати житло за пільговою іпотечною ставкою