ДТЕК Енерго реалізував усі заплановані заходи в рамках підготовки до опалювального сезону 2024/2025. Посилена підготовка до нього традиційно тривала заздалегідь, ще з весни цього року. Про це повідомляють у пресслужбі компанії.

«У березні росія продовжила масовані атаки на енергетику. Їх наслідок - знищення та пошкодження 90% теплової генерації. В таких умовах ми ще ніколи не починали підготовку до зими. Але завдяки зусиллям енергетиків, шахтарів, ремонтників та машинобудівників, їх професійності і щоденній праці 24/7, завдяки мобілізації усіх наявних ресурсів, ми виконали всі наші плани на 100%. Для цього в підготовку до зими з початку року вже вклали понад 8 млрд грн, а за підсумками року – це буде більше 11 млрд гривень. На цьому не зупиняємось, адже і протягом зими будемо докладати чималих зусиль для проходження опалювального сезону», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Олександр Фоменко.

Енергетики роблять усе можливе, щоб якнайшвидше повернути в енергосистему якомога більше потужностей. Наразі для надійнішого її проходження, з початку року компанія інвестувала у ремонти та відновлення ТЕС 2,3 млрд грн.

До кінця року ці інвестиції будуть нарощені до 3,8 млрд грн. Але через безпрецедентні руйнування ТЕС, відновлення в режимі 24/7 буде тривати впродовж зими та в наступні роки.

Завдяки зусиллям шахтарів вдалося накопичити необхідні для проходження осінньо-зимового періоду запаси вугілля та підтримати надійність роботи української енергосистеми. Для цього з початку цього року шахтарі компанії ввели в роботу 16 нових вугільних лав, ще 9 планують ввести до кінця року.

Інвестиції компанії в український вуглевидобуток за дев’ять місяців року склали 6 млрд грн. До кінця року планується їх наростити до 7,7 млрд грн.

Впродовж року машинобудівні підприємства ДТЕК Енерго також посилено допомагали та продовжують допомагати шахтарям видобувати важливе для країни вугілля.

За дев’ять місяців цього року машинобудівники виготовили та відремонтували 982 одиниці гірничо-шахтного обладнання. Серед ключової продукції – 10 нових прохідницьких та очисних комбайнів.

Машинобудівники забезпечили потреби шахтарів також і 758 тисячами запчастин та комплектуючих. Це дозволить посилити надійність роботи українських ТЕС впродовж зими, забезпечивши їх достатніми обсягами палива.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, що ДТЕК інвестував у ремонти та відновлення пошкоджених ТЕС 2,3 млрд грн