Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін оголосив, що деякі категорії студентів зможуть отримати відстрочку від мобілізації. Зокрема, це стосується студентів, які навчаються на денній або дуальній формі на бюджетній основі. Цю інформацію він повідомив під час участі в національному телемарафоні «Єдині новини», підкресливши, що відстрочка не стосується всіх вступників до вищих навчальних закладів.

«Ті, хто вступає на бюджет на денну або дуальну форму – це один із критеріїв. І другий критерій – рівень тієї освіти, яку вони мають здобувати, має бути вищий, ніж у них є», – сказав Дмитро Лазуткін, речник Міністерства оборони.

Він пояснив, що для отримання відстрочки людина, яка має, наприклад, освітній ступінь бакалавра, має вступати на магістратуру і т.п.

Також Лазуткін нагадав, що до 16 липня усі військовозобов'язані українці мають оновити свої військово-облікові дані в ТЦК та СП. Також це можна зробити через додаток «Резерв+» або у ЦНАП. Тим, хто не виконає вимоги закону, загрожує адміністративна відповідальність у розмірі щонайменше 17 тис. гривень.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, які категорії українців звільнені від оновлення військово-облакових даних