Протягом минулої доби, 20 травня, ворог завдав 2360 ударів по Донецькій області, використовуючи авіабомби, реактивні системи залпового вогню, артилерію та дрони. Від російських обстрілів постраждали 7 населених пунктів: міста Костянтинівка, Краматорськ, селища Нью-Йорк, Північне, села Білокузьминівка, Єлизаветівка, Завітне. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 

Загалом було пошкоджено 17 житлових будинків. 

Загарбники завдали удару дроном по Північному, поранивши цивільну особу.

В Єлизаветівці цивільний отримав поранення через артилерійський обстріл з боку росії, пошкоджено житловий будинок.

Росія використала дві керовані авіабомби КАБ-250 проти Нью-Йорка, внаслідок чого постраждали 13 приватних будинків.


Пошкодження одного житлового будинку зафіксовано в Костянтинівці, Краматорську та Завітному.

Також виявлено інформацію про загибель мешканця Красногорівки під час обстрілу 15 травня. Тіло загиблого було доправлено до моргу волонтерською групою «Білий Янгол».

Поліція та СБУ розпочали кримінальні розслідування за фактами порушень законів та звичаїв війни за ст. 438 Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції було евакуйовано 308 осіб, включаючи 44 дитини. З початку обов'язкової евакуації було переміщено 164 583 особи, з них 19 408 дітей та 6 868 осіб з інвалідністю.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Уряд урегулював питання щодо грошової компенсації для придбання житла ветеранам з інвалідністю та родинам загиблих Захисників