За перший рік роботи Єдиного реєстру зброї (ЄРЗ) України вдалося наповнити його на 60%. Цей показник перевищив первісні очікування міністерства, яке передбачало, що на повноцінну роботу реєстру знадобиться три роки. Про це повідомив заступник глави Міністерства внутрішніх справ України, Леонід Тимченко, у ході телемарафону «Єдині новини».

Якщо говорити про загальну кількість зброї, то всього в Україні є 950 тисяч одиниць облікованої зброї, з якої 650 тисяч вже в Єдиному реєстрі. Насамперед йдеться про мисливську, гладкоствольну та травматичну зброю.

Як зареєструвати свою зброю?

  • Другий варіант – через єдине вікно, в особистому кабінеті суб’єкта господарювання (при купівлі одиниці зброї в магазині).
  • Третій варіант – через органи Національної поліції України, тобто офлайн.

За інформацією правоохоронців частка тих, хто реєструє зброю онлайн через єдине вікно громадянина чи суб’єкта господарювання щомісяця стрімко зростає й зростатиме надалі.

Щодо нарізної трофейної зброї, набутої в умовах воєнних дій, то для її легалізації розробили відповідний законопроект. Скільки такої зброї наразі перебуває на руках в українських громадян невідомо. Адже в такому випадку йдеться про регіони, де ведуться бойові дії.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що керівництво Міністерства оборони України виступило проти подовження термінів оновлення даних для військовозобов'язаних з 60 до 150 днів