Керівництво Міністерства оборони України виступило проти подовження термінів оновлення даних для військовозобов'язаних з 60 до 150 днів. Про це повідомив речник відомства Дмитро Лазуткін під час ефіру телемарафону «Єдині новини».

За його словами, хоча деякі депутати пропонують зміни, офіційна позиція Міноборони відповідає чинним законодавчим нормам. Кінцевий термін оновлення даних залишається 16 липня 2024 року.

«Насправді наразі кінцевим терміном оновлення своїх даних залишається 16 липня згідно з чинним законодавством. Консультації і дискусії з цього приводу тривають, втім зараз ми не бачимо підстав для того, щоб цей термін продовжувати до 150 днів, адже є застосунок Резерв+, в якому можна оновити свої дані протягом кількох хвилин», - зазначив речник Міноборони.

Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані повинні оновити свої дані протягом 60 днів після 18 травня. Це можна зробити через додаток Резерв+, у ТЦК або ЦНАПі.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що військовослужбовцям, пораненим під час служби, гарантовано грошове забезпечення на період лікування