Мирноград готується до евакуації: закриваються торгові точки, містяни масово шукають вантажівки, щоб вивезти майно. Про ситуацію в місті дізнавалася знімальна група телеканалу «Орбіта».

У магазинах, де ще кілька днів тому були заповнені товаром полиці, тепер голі вітрини, які власники готують до вивозу. Продавці намагаються розпродати залишки, щоб евакуюватись самим.

«Ми просто виїжджаємо, як і всі. Нікуди нам релокувати магазин. Я поки їду в Дніпро, орендувала там квартиру. Мені тут було добре, кожного ранку приходили одні й ті ж покупці. Тепер от доводиться тікати», – розповіла продавчиня Наталія.

Мешканці Мирнограда масово шукають вантажівки, щоб вивезти майно. Кажуть, що черга у перевізників розписана до кінця серпня. Місто увійшло у перелік населених пунктів, де оголошено примусову евакуацію дітей.


«Зараз вивчаємо, які громади можуть прийняти наші родини із дітьми, а також шукаємо по всій Україні благодійні організації, хаби по прийому дітей. Зараз вивчаємо інформацію, де і на яких умовах зможуть прийняти наших дітей», – розповів в. о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк.

За його словами, на ранок 6 серпня в Мирнограді перебувало 2257 дітей. Чотири дні тому, 2 серпня, їх було на 152 більше. Але ця цифра умовна – адже значна частина мирноградців, які виїжджають самостійно, не повідомляють про від’їзд.

Юрій Третяк розповів, що моніторинг кількості мешканців був і раніше, а зараз його посилять. Для уточнення кількості дітей буде організовано подомовий обхід.

«Зараз є доручення до органів самоорганізації населення, щоб з’ясували, уточнили до понеділка, скільки людей знаходиться в громаді», – повідомив Юрій Третяк.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що три родини із Новогродівки евакуювались на Полтавщину