Мешканців Покровської громади закликають евакуюватись. Оголошена примусова евакуація родин з дітьми. Знімальна група телеканалу «Орбіта» вирішила дізнатись, як у цій непростій ситуації працюють місцеві служби – екстрені та соціальні.

Екстрені та соціальні служби міста продовжують працювати. Район обслуговування 9 Державного пожежно-рятувального загону не змінився. Співробітники ДСНС виїжджають на виклики по Покровській, Мирноградскій, Удачненській й, навіть, Гродівській громадах. Рятувальники залишаються майже у повному складі, обслуговуючи територію. Також закон посилився технікою для розбору конструкцій.

«Працюємо у посиленому режимі несення служби, завжди виїжджаємо на всі надзвичайні ситуації та події, які склалися у районі обслуговування. Найчастіше виклики пов'язані із гасінням пожеж, а також почастішали випадки займань через обстріли у Мирноградівській та Гродівській громадах», – повідомив начальник 9 ДПРЗ ДСНС Україні в Донецькій області Володимир Журбенко.

Продовжує працювати у звичному режимі й служба швидкої допомоги в Покровську, яка щоденно отримує від 30 до 40 викликів. Найчастіше зараз до них звертаються люди похилого віку з хронічними серцевими захворюваннями, а також хронічні астматики, люди, які отримали травми внаслідок ДТП чи обстрілів.

Евакуація, звісно, впливає на чисельність колективу служби швидкої допомоги. Наразі залишився один лікар, кілька фельдшерів та медсестер. Але кількість бригад поки що не зменшували.

«Кожен день на лінію виїжджає 3 бригади, які обслуговують місто Покровськ та Покровський район. Також працює пункт базування в Удачному, там працює одна бригада, яка обслуговує Удачненську, Сергіївську сільські ради», – розповідає старша фельдшерка станції швидкої допомоги Альона Науменко.

Виклик швидкої здійснюється за номером 103 – це єдиний номер для всього регіону.

Управління соціального захисту Покровської міськради поки що теж функціонує у звичному режимі.

«В управлінні працює фронт-офіс, де ведеться прийом та приймають усі документи на призначення допомог, пільг, субсидій, матеріальної допомоги та інших виплат. Тобто ми працюємо та ведемо прийом поки в нас є відвідувачі. Водночас працює бек-офіс – це опрацювання документів, обробка, виплата, призначення та інше. Прийом також ведеться в деяких старостатах, ми їздимо й приймаємо людей там», – пояснює заступниця начальника УСЗН Покровської міськради Олена Павленко.

Наразі основними питаннями, над якими працюють у Покровському УСЗН є оформлення вимушено переміщених осіб з гарячих точок. Людина може подати відповідні документи, звернувшись безпосередньо до управління. Можна також звернутися онлайн за низькою соціальних допомог або надіслати документи поштою.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв про ситуацію з релокацією установ, бізнесу та людей у Покровській громаді