Ситуація в громаді контрольована, Покровськ продовжує жити, допомагаючи своїм містянам та тим, хто вже виїхав з інших населених пунктів Донеччини, евакуюватися. У місті є вода, світло, газ, фінансові установи надають послуги, але бізнес почав евакуюватись. Про ситуацію з релокацією установ та людей на сьогодні знімальній групі телеканалу «Орбіта» розповів Сергій Добряк.

«Ми бачимо, що зачиняються великі магазини, але невеличких в нас достатньо працює й немає катастрофи з продуктами харчування. В нас працює медицина, але ми точно будемо релокувати перинатальний центр, щоб наші мами та дітки були у безпеці. Клінічна та міська лікарні будуть працювати в штатному режимі. Тому ситуація в громаді контрольована», – повідомив Сергій Добряк.

Питання релокації перинатального центру на стадії вирішення. Тривають перемовини з Павлоградом. Після отримання позитивної відповіді розпочнеться процес його переїзду.

Влада закликає містян скористатися часом, не дочікуючись того, що зараз відбувається в сусідніх населених пунктах.

«Ми бачимо, що ворог робить з іншими містами та нашими сусідами. Пам'ятаємо, що відбувалось в Авдіївці, що відбувається зараз в Новогродівці та Гродівці. Тому краще подбати про своє життя, можливо, виїхати тимчасово. Коли стабілізується ситуація, всі приїдемо назад», – закликає начальник МВА.

Починаючи з 9 серпня за межі області виїхало понад 4 тисячі покровчан. Евакуаційним потягом скористалась тільки 261 особа. Люди, переважно, виїжджають власним транспортом. Також за ці дні вивезли 1117 дітей.

«Зараз евакуаційним потягом можна виїхати на Рівненщину, там нормальні умови. Також можна отримати й гроші від благодійників. З 1 вересня нас буде приймати Кіровоградщина. Там точно буде безпечніше та спокійніше ніж в нас, тому закликаю виїхати, хоча б тимчасово», – підкреслює Сергій Добряк.

Покровський напрямок – це степи, тому ворогу легше просуватись. Саме тому влада та військові так  наполягають на евакуації цивільного населення.

«Оборона Покровська – це не лише оборона міста. На Донеччині за кожним місцем закріплена бойова бригада, яка розробляє план кругової оборони кожного міста. І вона надає певні розпорядчі документи, які ми виконуємо. Тобто це спільна робота громад, військових та військової адміністрації, яка триває вже не один рік поспіль. Тому в нас побудована глибока система оборони міста», – пояснив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що через наближення лінії фронту закрили на в'їзд два мікрорайони Мирнограду