У Покровській громаді власники зруйнованих від обстрілів будинків отримали житлові сертифікати на суму понад 47 мільйонів гривень. Про це повідомляють в міській військовій адміністрації.

Для відновлення пошкодженого майна в громаді працює комісія, яка розраховує державну компенсацію по програмі «єВідновлення».

"Від власників пошкодженого майна отримано 608 заяв, 442 з яких схвалено на суму 37  млн 822  тисяч гривень. Поки не існує такого механізму, який би спрощував процедуру отримання державної компенсації без правовстановлювальних документів на пошкоджене чи знищене майно", - додає начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

У багатьох людей житло не внесено в Державний реєстр, у когось немає документів на право власності. Тому це ускладнює процес отримання допомоги від держави.

"Якщо не маєш права власності, то не можеш розраховувати на «єВідновлення». З різних причин люди документи не робили: хтось в спадщину не вступив, хтось в принципі не займався документами", - пояснює очільник громади Сергій Добряк.

Жителям, які не мають документів на пошкоджене житло, гуманітарний штаб громади та благодійники видають будівельні матеріали.

"Від власників зруйнованих будинків та квартир надійшло 67 заявок. 49 мешканців громади вже отримали житлові сертифікати на загальну суму 47 млн 700 тисяч гривень", - додають у військовій адміністрації Покровська.

 Детальніше - у сюжеті ТК "Орбіта".

1,4 мільярда гривень — саме стільки грошей держава вже виділила жителям Донеччини за програмою «єВідновлення».

За словами начальника Донецької ОВА Вадима Філашкіна, з 8176 жителів області, які подали заяви на компенсацію за пошкоджене житло, позитивне рішення вже отримали 5215.