21 серпня делегація УКГС ООН, до складу якої входили гуманітарний координатор та голова ООН в Україні Матіас Шмале, глава УКГС ООН в Україні Сара Хилдінг та спеціаліст з гуманітарних питань УКГС ООН Анастасія Альохіна, здійснила візит до Покровської громади. Про це інформує Покровська міська військова адміністрація.

Під час візиту представники ООН оглянули пункт тимчасового перебування людей з навколишніх населених пунктів, які зібралися для евакуації, та оцінили збитки від ворожого обстрілу, який стався 20 серпня.

Напередодні пан Матіас зробив допис в мережі Х, виразивши занепокоєння ситуацією, що склалася на Донеччині.

«Мене тривожать новини з Донецької області, де черговий обстріл ЗС РФ пошкодив транзитний пункт у місті Покровськ, куди тікають люди від війни та де шукають безпечного притулку. Напади на цивільне населення мають зупинитись», – написав Голова ООН в Україні.

Також представники ООН відвідали евакопункт, де ознайомились із процесом реєстрації людей на евакуаційний потяг та обговорили потреби евакуйованих.

Вікторія Жоріна, представниця Покровської міської військової адміністрації, зазначила, що на евакопункті люди не тільки реєструються, але й отримують воду, гаряче харчування та тревел-набори для підлітків, до складу яких входять засоби особистої гігієни та предмети першої потреби.

Активну допомогу евакуйованим надають такі організації, як World Central Kitchen, Solidarites International, «Янголи спасіння». Дитячий фонд ООН надає разову грошову допомогу родинам з дітьми у розмірі 10800 грн на кожного.

Своєю чергою, заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо подякувала представникам місії ООН за всебічну та постійну підтримку у вирішенні гуманітарних питань.