Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що перерви в подачі електроенергії в Україні мають бути значно меншими протягом серпня, вересня та жовтня. Він додав, що можливі періоди, коли дефіциту електроенергії не буде зовсім. Про це він заявив в інтерв'ю «Суспільному».

«Звичайно, що є проблеми з дефіцитом, але з хороших новин: через  пару тижнів ми очікуємо покращення ситуації, тому що буде збільшений обсяг генерації, вийдуть з ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях»,  – повідомив Кудрицький.

За його словами, дефіцит електроенергії у серпні має зменшитися, і його поступове зменшення продовжиться у вересні та жовтні, за умови відсутності нових масштабних обстрілів.

«У нас є досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з радикально меншими відключеннями, ніж зараз»,  – сказав він.

Володимир Кудрицький зазначив, що після початку війни була пошкоджена або знищена половина енергогенерації в Україні. Він наголосив, що будь-яка інша енергосистема у подібній ситуації могла б зазнати повного колапсу, що спричинило б повний блекаут на тижні або навіть місяці.

Експерти передбачають, що в середині осені в Україні може настати короткий період без відключень електроенергії, проте цей період не триватиме довго, і згодом ситуація може знову погіршитися.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні почали працювати фінансові програми для підвищення енергонезалежності споживачів.