Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 року № 560, право вручати повістки надано наступним категоріям осіб:

  1. Представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки мають право вручати повістки в межах території, за яку вони відповідають.
  2. Представники районних та міських державних адміністрацій (військових адміністрацій) — діють в межах своєї адміністративної території.
  3. Представники виконавчих органів сільських, селищних, міських рад — мають право вручати повістки в межах населених пунктів та територій, за які вони відповідають.
  4. Представники підприємств, установ, організацій — мають право вручати повістки на території своїх підприємств та місцях роботи працівників.
  5. Представники розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ (тільки для резервістів та військовозобов'язаних, які перебувають на військовому обліку в цих органах) — можуть вручати повістки по всій території України.

Призначення осіб, уповноважених вручати повістки, здійснюється шляхом наказу від керівника, що служить підставою для видачі посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки.

Документи, які мають надати комісії при ТЦК здобувачі освіти:

  • Заява має бути подана за формою, визначеною у додатку до Порядку, затвердженого постановою №560.

Також до неї додаються документи, що підтверджують право на відстрочку, або засвідчені копії.

Комісія зобов’язана розглянути отримані на розгляд заяву та документи, що підтверджують право на відстрочку, протягом 7 днів з дати надходження, але не пізніше ніж протягом наступного дня від дати отримання інформації на запити до органів державної влади. На підставі розгляду отриманих документів комісія ухвалює рішення про надання або відмову у наданні відстрочки.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, ким і як надається відстрочка від мобілізації