У червні деякі пенсіонери отримають збільшення пенсійних виплат більш ніж на 500 гривень. Збільшення пов'язане з перерахунком виплат для працюючих пенсіонерів, який проводився у квітні.

«Пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати і на 1 березня 2024 року придбали 24 місяці страхового стажу або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення або попереднього перерахунку пенсії минуло два роки», – йдеться у повідомленні Пенсійного фонду України. 

Надбавка розраховується за кожен рік стажу та становить 23,61 гривні. Оскільки ця сума прив'язана до прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність (який наразі дорівнює 2361 гривні), розмір доплати може змінюватися відповідно до змін у цьому показнику.

Крім того, пенсіонери віком від 70 років і старші також можуть розраховувати на додаткові надбавки за вік, якщо їхня пенсія не перевищує 10 340,35 гривень:

- від 70 до 74 років включно – 300 гривень;

- від 75 до 79 років включно – 456 гривень;

- від 80 років і старше – 570 гривень.

Ці надбавки автоматично додаються до пенсії в місяць народження пенсіонера, тому звертатися до Пенсійного фонду України для їх отримання не потрібно.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що держава надає фінансову допомогу сім'ям, які встановили опіку над дитиною.