В Україні з березня відбувається перерахування страхових виплат у зв’язку з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням. Про це повідомляють в Пенсійному фонді України.

У 2024 році коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,0796. Перерахування проводиться в межах максимального розміру щомісячної страхової виплати, що становить 4 мінімальні заробітні плати, — 28400,00 грн (7100 грн х 4).

"При цьому розмір збільшення в результаті перерахування щомісячних страхових виплат не може перевищувати 1 500 грн. Перерахування проводиться без додаткових звернень одержувачів страхових виплат," - йдеться в повідомленні. 

Виплату перерахованої з березня щомісячної страхової виплати буде забезпечено, починаючи з квітня.

Переглянути результати перерахунку страхових виплат можна в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України http://portal.pfu.gov.ua.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що  в Україні розробляють нову програму допомоги для внутрішньо переміщених осіб, яка передбачає субсидії на оренду житла.

За інформацією Міністерства соціальної політики України, наразі уряд розглядає відповідне рішення про впровадження цієї програми. Відомство анонсує, що вже у червні ВПО можуть отримати доступ до цієї нової форми підтримки.

Розмір допомоги буде залежати від:

• регіону проживання;

• кількості осіб у родині, яка орендує житло;

• доходів домогосподарства;

• спроможності оплачувати рахунки за оренду самостійно.

Чим нижчими є доходи, тим вищий відсоток вартості оренди буде покривати субсидія. Одним з головних факторів, який впливатиме на розмір субсидії, стане населений пункт, у якому проживає родина. Адже ціни у столиці та невеликому селищі відрізняються.

«За даними дослідження, яке на наше замовлення провела аналітична компанія CEDOS за підтримки Ради Європи, ціни на житло в Києві на 22% вищі за середні по країні, у Закарпатті — вищі у 2,5 раза, а у Миколаєві — нижчі на 30-35%. Найнижчі ціни в Чернігівському, Сумському, Харківському та Херсонському регіоні», – йдеться у повідомленні.