Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розмір грошових виплат з нагоди Дня Незалежності України. Про це повідомив представник Кабміну в Верховній Раді Тарас Мельничук.

За інформацією Тараса Мельничука, фінансова підтримка передбачена для ветеранів війни та інших осіб, які відповідають критеріям, визначеним у Законах України «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

Виплати також передбачені для осіб з інвалідністю через війну, а також колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років), які були в'язнями концентраційних таборів, гетто чи інших місць примусового утримання та які зараз визнані інвалідами через загальне захворювання, наслідки трудового каліцтва чи з інших причин. Суми виплат становлять:

  • 3 100 гривень - інвалідність I групи - 3 100 гривень;
  • 2 900 гривень - інвалідність II групи;
  • 2 700 гривень - інвалідність III групи - 2 700 гривень.

Учасники бойових дій, особи, які постраждали під час Революції Гідності, а також колишні неповнолітні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання (віком до 18 років на момент ув'язнення) отримають виплати в розмірі 1 000 гривень. Виплати також передбачені для дітей, які народилися в місцях примусового утримання їхніх батьків.

Особи з особливими заслугами перед Україною отримають виплати в розмірі 3 100 гривень.

Допомога в розмірі 650 гривень передбачена для:

  • членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;
  • членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;
  • дружин або чоловіків померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге;
  • дружин або чоловіків померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального
  • захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге.

Крім цього, допомогу в 450 гривень отримають учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав про ключові зміни у виплатах ВПО, пенсіях та тарифах з 1 квітня