У Покровську знову розцвіли каштани. Цього року їхні біло-рожево-жовті квіти розпустилися трохи раніше, ніж зазвичай, через теплу погоду. Місцеві мешканці, милуючись цим явищем, поділилися своїми враженнями зі знімальною групою ТК «Орбіта».

Для багатьох цей вид каштанів асоціюється з весною, а для деяких – з Києвом, де також багато каштанів.

«Для мене вони більше асоціюються з тим, що я роблю ліки: рву квіточки, настоюю на спирті й від закупорки мажу ноги, коліна», – розповіла одна з покровчанок.

«Дуже красивий зовнішній вигляд у дерева. Зелений із білим – дуже гарне поєднання й дуже приємно дивитись», – каже місцевий мешканець.

Каштани – це справжні велетні. У висоту ці дерева можуть досягати 60 метрів, а тривалість їх життя – від 100 до 200 років. У дикому стані вони ростуть у різних регіонах України, а також культивуються. З ростом дерева поступово збільшується обсяг врожаю, так, з півсторічного дерева можна зібрати до 70 кілограмів каштанів. 

Більшість покровчан вже не пам'ятають, хто саджав каштани у місті – вони просто супроводжують їх практично все життя. Проте, люди впевнені, щоукорінитися деревам допомогли добрі люди, які любили свою Батьківщину.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». 


Раніше Pokrovsk24.news розповідав, яка погода буде у Покровську на Великдень