Останній дзвоник у Покровській громаді відбудеться 31 травня, а навчальний рік завершиться 28 червня. Цю інформацію надала Наталія Шабатюк, заступниця начальника міського відділу освіти Покровська, під час наради з керівниками закладів загальної середньої освіти.

Одне з питань, яке обговорили під час наради, – закінчення 2023-2024 навчального року. Оскільки учні навчалися за дистанційною формою, їх знання також оцінюватимуться з використанням інформаційно-комунікаційних цифрових технологій. У центрі уваги – оцінювання учнів, котрі поєднують навчання в закладі країни тимчасового перебування і в українській школі.

«Рекомендовано оцінювати предмети, які вивчаються в закордонній школі й відповідають предметам освітньої програми закладу освіти, рекомендовано здійснювати на підставі результатів, отриманих у закордонній школі. Але при цьому навчальні предмети українська мова, українська література, історія України, географія України, захист України, правознавство оцінюють вчителі українського закладу», – повідомила Наталія Шабатюк.

Вже є випадки повернення з-за кордону родин, діти яких певний час навчалися лише в іноземній школі. При їх зарахуванні до українських закладів Міністерство освіти рекомендує керуватись довідкою, яка підтверджує навчання дитини в країні перебування. Переведення учнів на наступний рік відбувається на підставі результатів підсумкового оцінювання та рішення педради.

Обговорили на засіданні й рівень сформованість компетентностей з математики та української мови в учнів 4 класів. У зв'язку з тим, що 3 роки поспіль чотирикласники звільнені від проходження державної підсумкової атестації, цьогоріч було проведено моніторинг їх знань. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що діти з прифронтових громад Донеччини відправились на оздоровлення