Комітет Верховної Ради України підтримав ініціативу щодо перейменування понад 150 населених пунктів та 7 районів, які асоціюються з російською імперією або порушують правила державної мови. Серед них – 34 населених пункти в Донецькій області, повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

«На засіданні 10 квітня 2024 року Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув пропозиції органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій населених пунктів та рекомендації Українського інституту національної пам’яті, Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування окремих населених пунктів та районів», – йдеться в повідомленні.

Комітет Верховної Ради схвалив зміну назв 3 міст, 149 селищ та сіл, а також 7 районів, розташованих у 16 областях країни, включно з Донецькою областю. Для остаточного перейменування рішення має бути затверджене Верховною Радою України.

Зокрема, у Покровському районі село Первомайське планують перейменувати у Мирове, селище Первого Травня в Леонтовичі, Красногорівку в Ясногорівку.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську публічний простір «Залізняк у міському просторі: (не) розказані історії»