Під час повномасштабного вторгнення суттєвою підтримкою для роботодавців Донеччини є отримання компенсації за працевлаштування безробітних від держави. Хто та за яких умов може розраховувати на компенсації, дізнавались журналісти ТК «Орбіта».

За інформацією начальниці відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцем мирноградьского міського Центру зайнятості Тетяни Шупар, у випадку, коли роботодавці працевлаштовують безробітних, які перебувають на обліку в Центру зайнятості, вони можуть розраховувати на компенсацію єдиного внеску або компенсацію 50% мінімальної заробітної плати.

За працевлаштування осіб передпенсійного віку, роботодавці також можуть отримати компенсацію – 50% фактичних витрат на оплату праці. Також з 2015 року діє компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. 

«Ми можемо компенсувати роботодавцю всю заробітну плату та єдиний внесок. Роботодавець працевлаштовує безробітного на умовах строкового трудового договору, звертається до нас. І якщо роботодавець відповідає умовам надання компенсації: не є боржником та не перебуває в стані банкрутства – ми приймаємо позитивне рішення і надаємо таку компенсацію», – пояснює Тетяна Шупар. 

З минулого року існує окрема компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які отримали статус після 24 лютого 2022 року. 

«Тут дуже простий механізм. Роботодавець працевлаштовує ВПО й через дію подає заяву на отримання компенсації. Чотири прості кроки: працевлаштувати, надати заяву через Дію, дочекатися рішення регіонального Центру зайнятості та отримати кошти», – розповідає фахівчиня. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Мінсоцполітики планують переглянути соціальні виплати населенню