Міністерство соціальної політики України планує переглянути «філософію» соціальних виплат у зв’язку з перевантаженням системи зобов'язаннями, які не підкріплені достатнім фінансуванням. Таку інформацію озвучила міністр Оксана Жолнович під час виступу на Конференції з Європейської соціальної хартії у Вільнюсі, повідомляє УНН.

«Ми взяли на себе надмірну кількість соціальних зобов'язань, щодо соціальних виплат, які не завжди можуть бути підтверджені фінансовим ресурсом. І цей дисбаланс тягне за собою величезну кількість судів, які не можуть бути виконаними з погляду можливості економіки покривати такі видатки», – каже Жолнович.

Міністр соціальної політики України зазначила, що соціальний бюджет країни є другим за розміром після оборонного бюджету.

«Це величезні гроші, які потрібно оптимізувати, в рамках зростання людей, які на межі бідності та інших вразливих груп. Ми не можемо збільшувати такий ресурс на соціальні видатки, ми маємо його оптимізувати і зробити максимально адресним. Ми працюємо над тим, щоб переглянути філософію соцвиплат. Щоб кожна ця виплата мала чітку мету - виходу людини зі складної життєвої ситуації і обов'язково була пов'язана з послугою, яка допоможе людині стати економічно незалежною», – зазначає Жолнович.

За її словами, у міністерстві вже підготували законопроєкт про базову соціальну допомогу, яка об'єднає кількість диференційованих виплат. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровській ТГ юристи надають мешканцям безкоштовну допомогу