На початку весни допомогу переселенцям було продовжено на пів року, проте цей термін закінчується 1 вересня. Для отримання подальшої підтримки, частина ВПО мусила подавати заяви в органи соціального захисту, в той час, як інші категорії отримали продовження автоматично.

Віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, під час брифінгу в Миколаєві, роз'яснила, хто зможе продовжувати отримувати виплати наступні шість місяців, починаючи з 1 вересня 2024 року.

«Було прийнято рішення на урядовому рівні, що виплати ВПО будуть продовжені тим категоріям, які їх зараз отримують. Також ми звернулися до Міністерства соціальної політики з проханням розширити коло отримувачів цієї допомоги. Наразі очікуємо від них відповідь», – наголосила віцепрем'єрка.

За словами Ірини Верещук, наразі державну допомогу отримують 1,5 мільйона осіб. Вона також відзначила, що до неї звертаються багато переселенців, чиї діти навчаються в школах в онлайн-режимі. Існують випадки, коли місцева влада погрожує позбавити таких сімей виплат, якщо з 1 вересня їхні діти не перейдуть на навчання в офлайн-школи. Однак, такі твердження не мають під собою підстав і не відповідають дійсності.

«Це неправда, ніхто не має права позбавити виплат тільки за те, що діти не навчатимуться в очному режимі. Тому хочу заспокоїти мам, які хвилюються щодо цього», – наголосила Ірина Верещук.

Нагадаємо, що допомога для ВПО становить 2 тис. грн для дорослих та 3 тис. грн для дітей та осіб з інвалідністю. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Уряд виділив кошти на компенсації за розміщення ВПО