У Дніпрі відкрився Центр первинної медико-санітарної допомоги Покровської міської ради. Сюди перевезли медичне обладнання та устаткування, тут працюють рідні всім покровчанам лікарі та медсестри. З роботою релокованого медичного закладу на новому місці ознайомились керівники міської військової адміністрації.

«Сьогодні знакова подія для наших мешканців, які перебувають у Дніпрі, а таких майже 14 тисяч. Покровський Центр первинної медико-санітарної допомоги сьогодні відкрив свої двері. Тут працює три сімейних лікарі, терапевт, педіатр. Також в нас є плани відкрити ще одне відділення у Кам'янському. Деякі медики все ще працюють у Покровську», – розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк. 

У Центрі можна звернутись до лікарів первинної ланки, пройти обстеження за пакетом послуг, згідно з договором НСЗУ, зробити щеплення, а також інші медичні маніпуляції. 

«Ми плануємо приймати пацієнтів з 9:00 до 17:00. Будемо працювати у дві зміни, щоб залучати більше сімейних лікарів. У нас працює маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень. Ми працюємо не тільки для ВПО з Покровської громади, але й для всіх, хто хоче укласти декларацію з нашим Центром. Запрошуємо», – каже директорка ЦПМСД Інеса Остряніна.

Покровські медики співпрацюють з лікарнею імені Мечникова, яка знаходиться неподалік. Тож при необхідності направлять пацієнтів туди, для більш поглиблених обстежень. 

З 2022 року подібний медичний хаб покровських лікарів функціонує у Трускавці. За тиждень має відкритись такій же підрозділ у Кам'янському на Дніпропетровщині. Там додатково будуть вести прийом стоматологи. 

Доступною залишається й телемедицина. Багато мешканців Донеччини продовжують спілкуватися зі своїм сімейними лікарями телефоном. У нововідкритому медичному хабі в Дніпрі чекають мешканців Покровської та інших територіальних громад. Дізнатись адресу, графік роботи, а також записатись на прийом можна за номером контактного центру 050-482-89-91.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, щосервісний центр МВС з Покровська переїжджає до Добропілля.