Тепер особи з порушеннями слуху чи зору мають можливість зв'язатися з Національною поліцією, використовуючи номер 102. Про це повідомила радниця – уповноважена Президента України з безбар'єрності Тетяна Ломакіна. 

Люди за вадами зору чи слуху можуть звернутися до поліції через офіційний сайт Національної поліції. 

«На офіційному вебсайті Національної поліції враховано потреби різних категорій користувачів, зокрема людей з порушеннями зору та слуху. Для цього було розроблено спеціальну програму для переведення сайту в режим, прийнятний для людей із порушенням зору, а також можливості вибору найкращого для сприйняття шрифту та кольору зображення», – пояснює Тетяна Ломакіна.

Для використання функції, користувачам слід скористатися інструментом «Налаштування доступності» на сайті Нацполіції, який розміщений у правому верхньому кутку сторінки.

На сайті імплементовано можливість для громадян з порушеннями слуху або мовлення звертатися до служби «102» за допомогою жестової мови.

Це можна зробити, натиснувши на іконку «Вушко», що знаходиться в нижньому правому куті, далі ввести особисті дані у вікні, яке з'явиться, і зачекати на підключення до перекладача жестової мови.

Раніше Pokrovsk24.news надавав рекомендації щодо захисту новонароджених