Днями у Покровську завершилось громадське обговорення проєкту розпорядження місцевої міської військової адміністрації, яке стосується зміни назви та перепрофілювання Лисівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів на Лисівську гімназію, що включатиме структурні підрозділи початкової школи та дошкільного відділення. Інформацію про це опублікували в Покровській міській військовій адміністрації.

«В даному закладі я працюю вже 40 років, серед яких 29 — на посаді директора. Якість знань в закладі залишається на високому рівні. У 2023 році за результатами НМТ наші учні посіли 4 місце в громаді, що на мою думку для маленької сільської школи — прекрасний результат. Також ми маємо призерів олімпіад майже в кожному з основних предметів. Зараз ми вирішуємо ту проблему, яка склалася протягом останнього десятиріччя. Перша причина — це демографічна ситуація в регіоні. Зокрема, ми вперше зіткнулися з ситуацією, що у нас під питанням набір 1 класу. Крім того, освіта не стоїть на місці й зараз старші класи мають профільну освіту. А про які профілі може йти мова, якщо в 10 класі десять учнів. Ми фізично не зможемо вести 2-3 профілі на 10 осіб. Також в нас вже є позитивний досвід співпраці зі школою № 9. Тому я вважаю, що питання перепрофілювання нашого закладу є доцільним та правильним», — зазначив директор Лисівського закладу освіти Міщенко Сергій.

За словами начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, такий крок передбачає приєднання до гімназії закладу дошкільної освіти. Це важливо, особливо з огляду на демографічну ситуацію та зменшення народжуваності у Лісовському старостинському окрузі. Перепрофілювання не лише дозволить збільшити кількість учнів і вихованців у гімназії, але й значно розширить освітні можливості установи через більш тісну взаємодію її підрозділів.

Завершуючи обговорення, учасники зійшлись на думці про ухвалення проєкту розпорядження в запропонованій редакції.

Раніше Покровська громада підтримала перетворення Шевченківської школи на гімназію