Старша медсестра відділення інтенсивної терапії новонароджених Покровського перинатального центру Олександра Дубина здобула перемогу в конкурсі «Найкраща медсестра України». Про це повідомили журналісти ТК «Орбіта».

Після закінчення Дніпропетровського базового медичного училища в 2021 році Олександра повернулася до рідного Покровська. З того часу її медична діяльність пов'язана з доглядом за маленькими пацієнтами. 

Покровський перинатальний центр — єдиний працюючий на Донеччині, де медичний персонал доглядає за немовлятами, включаючи тих, хто народився передчасно. 

Передчасно народженні діти знаходяться в інкубаторах, з умовами наближеними до материнського лона. Деякі з них не можуть самостійно дихати й, звісно, їсти. Постійний контроль за немовлятами та прийняття вчасних рішень – це те, що в Покровську вміють робити. Тільки за два роки повномасштабного російського вторгнення у відділенні змогли виходити щонайменше 120 немовлят.

«Я завжди допоможу, підкажу. Вже знаю, як налаштувати той чи інший апарат. Це те, що я виконую кожен день і за що люблю свою роботу. Я не уявляю себе на іншому місці – тільки медична сестра, тільки з дітьми», – каже Олександра Дубина.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що благодійники передали лікарям Покровська гуманітарну допомогу