Деяким українцям, у тому числі мешканцям тимчасово окупованих територій, потрібно звернутися до Пенсійного фонду для продовження отримання пільг та субсидій. Про це інформують юристи БФ «Право на захист».

Людям, які отримують житлово-комунальні субсидії чи пільги і відповідають наступним критеріям, необхідно подати заяву до 1 липня 2024 року:

  • Були отримувачами субсидій чи пільг станом на 24 лютого 2022 року;
  • Проживають або проживали на тимчасово окупованій території чи в зоні активних бойових дій;
  • Не звертались за перепризначенням субсидій чи пільг з початку повномасштабної агресії.

Заяву та необхідні документи можна подати через кілька каналів:

  • Онлайн через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний застосунок або портал «Дія»;
  • Поштою на адресу відповідного територіального органу ПФУ;
  • Особисто через сервісні центри Пенсійного фонду, уповноважених посадових осіб або центри надання адміністративних послуг.

«Громадяни, які у 2022 році проживали на тимчасово окупованих територіях або територіях активних бойових дій, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мали можливості здійснювати свої повноваження, та яким пільги і житлові субсидії виплачувалися згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану», для продовження отримання виплат повинні до 1 липня 2024 року звернутися до органів Пенсійного фонду України із заявами про призначення житлової субсидії або пільги», — йдеться в повідомленні.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, за яким графіком надаватимуть воду у Покровську