З нагоди професійного свята гірників на шахтоуправління «Покровське» завітав генеральний директор групи Метінвест Юрій Риженков. Він зустрівся із керівниками всіх структурних підрозділів компанії «Метінвест Покровськвугілля» та представниками трудових колективів, яким вручив почесні відзнаки. Доєдналася до привітань і заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

«Професія шахтаря – найгероїчніша з мирних професій, адже кожен день люди йдуть під землю, ризикуючи своїм життям, аби працювала металургія, щоб працювала енергетика, а також економіка країни. Коли ми кажемо про останні декілька років, після початку повномасштабного вторгнення, то робота шахтаря тут, у Покровську –  це справжній подвиг. Дуже приємно приїхати сьогодні до Покровська та привітати з минулим Днем шахтаря усіх наших гірників та побажати, щоб наступний ми святкували всім містом,  як ми любимо це робити», – поділився Юрій Риженков.

Генеральний директор вручив «Золоті зірки» Метінвесту кращим робітникам вугільної групи компанії. 

Лідія Завгородня – головна технологиня технологічного відділу шахтоуправління «Покровське». Вона є розробницею алгоритму оперативного планування обсягів видобутку рядового вугілля. Також пані Лідія брала участь у розробці технології проведення вирок комплексом КНФ, який вперше використовувався в шахтоуправлінні.

 «Якщо казати за якийсь особливий внесок, який я зробила, то, напевно, відокремити щось неможливо. Це поступова, постійна робота з усім колективом. Тобто всі досягнення – спільні», – каже Лідія Завгородня.

«Золоту зірку» отримав і апаратник вуглезабезпечення збагачувальної фабрики «Свято-Варваринська» Олександр Дикий. За роки роботи він опанував усі професії процесу збагачення й став одним з найперспективніших працівників технологічної зміни, лідером групи зі встановлення та налагоджування додаткових дугових сит, ефект від реалізації яких минулого року склав 420 тисяч доларів. 

«Найбільше хочу подякувати своїй зміні, без якої б я сам не зміг все це виконати. Дякую начальнику зміни Роману Виноградову. Він навчав мене з перших днів роботи», – розповідає Олександр Дикий. 

Пан Олександр працює на фабриці вже 12 років. А ось володарі звання «Золота династія Метінвесту» – родина Андрюханенко, мають загальний стаж роботи 117 років та 5 місяців.

«З початку на шахтоуправління "Покровська прийшла я, потім дві мої доньки також отримали шахтарські професії. Старша – маркшейдер підземний. Й молодша також тут знайшла свою долю», – розповідає гірничій дільниці «Піщаний кар'єр» ПРАТ «ШУ «Покровське» Марина Андрюханенко.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що з початку року прохідницькі бригади ШУ «Покровське» проклали 8 км гірничних виробок