Будівництво фортифікацій на Донеччині є важливим питанням для безпеки та захисту населення регіону. Зведення таких споруд вимагає значних ресурсів та інвестицій, а також спеціалізованих знань та досвіду, тому важливо, щоб військові та місцеві громади і бізнес-структури працювали разом. Як проходять зведення укріплень під Покровськом, розповіли кореспонденти ТК «Орбіта».

«Сьогодні ми оглянули, як проходить зведення фортифікаційних споруд, призначених для оборони Покровська. Тут працює соціально-відповідальний бізнес, за що їм велика подяка, тому що бізнес не тільки вчасно сплачує податки, а ще й надає людей, техніку, будівельні матеріали. Це коштує багато й воно дуже потрібно нашій громаді та Донеччині», – зазначив голова Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Покровськ продовжує жити та забезпечувати усіх містян та переселенців всіма необхідними довоєнними сервісами. Це, зокрема, можливо тому, що продовжують свою роботу бюджетоутворювальні підприємства – «Шахтоуправління «Покровське», яка є частиною компанії «Метінвест».

«З перших днів російського вторгнення, одним з найпріоритетніших напрямів роботи «Метінвесту» стала підтримка наших Захисників та Захисниць, в рамках ініціативи «Сталевий фронт» Ріната Ахметова. Надважлива робота ведеться зі зведення фортифікаційних споруд навколо Покровська. У тісній співпраці з військовими інженерами ЗСУ працюють наші фахівці. Також ми надаємо профільну техніку та паливо» – розповів генеральний директор ПРАТ «ШУ «Покровське» Валерій Яковенко.

Ці фортифікації лише частина багаторівневого захисту Покровської громади, які зводяться разом із бізнесом та військовими.